Lecsós virsli tarhonyával

 

A tarhonyát kevés olajon megpirítjuk, majd dupla mennyiségű (Pl. 1 bögre tarhonya, 2 bögre víz) forró vízzel (leveskockás) felengedjük, sózzuk és fedő alatt lassú tűznél megpároljuk. Közben a lecsós alapot is "feldobjuk". Egy szép fej vöröshagymát pucolunk, kis kockára vágva kevés olajban megdinszteljük, lehúzzuk a tűzről, pirospaprikával megszórjuk, kevés vízzel felengedjük. Nagy lángon főzzük, beleteszünk kb. fél kiló paradicsomot. Amikor a paradicsom szétfőtt, belevágunk egy jó kiló paprikát, amit előzőleg feldaraboltunk, sózzuk, és készre főzzük. Közben 2-3 pár virsli bőrét lehúzzuk, felkarikázzuk, és a lecsóhoz adjuk. Még egy rottyantás, és elkészült. Tarhonyával tálaljuk.