Csakrák és drágakövek

 

A kövek gyógyító terápiájának alapja, hogy: minden egyes kő rendelkezik egy külön, egyedi rezgéssel. Viselete egyesek számára rendkívül kényelmetlen lehet, míg mások számára kiegyensúlyozott, nyugodt hangulatot teremt. A kövek használata során átvesszük azok rezgését, akár ékszerként hordjuk, akár csak magunknál tartjuk. És ahogyan mi is átvesszük jótékony rezgésüket, a kövek is elszívják testünkből a negatív rezgéseket.

 

 

A kövek kiválasztása

 

 

Mindenkinek megvan a maga gyógyköve, amellyel megelőzheti, vagy orvosolhatja problémáit. Az ametiszt, mely megóv a gyomorproblémáktól, a stressz okozta betegségektől, nem biztos, hogy szükséges egy teljesen nyugodt ember számára. Ugyanígy egy aktív ember számára inkább nyugtató hatású, mint aktivizáló kő lehet jó hatással. A kövek kiválasztásánál figyelembe vehetjük jellemünket, életmódunkat, s problémáinkat, ennek megfelelően megtalálhatjuk a számunkra legideálisabb ékkövet.

Minden drága- és féldrágakő rendelkezik egy egyedi rezgésmintával, s szerencsére nem csak a legdrágábbak (rubin, gyémánt, smaragd) segíthetnek a problémáink orvoslásában, hanem a csupán néhány száz forintért beszerezhető tigrisszem, vagy éppen a méltán népszerű ametiszt is legalább olyan hatékony, mint a világ legértékesebb ékkövei. Használatát tekintve több módon is alkalmazható. Elhelyezhetjük a megfelelő csakrákon, hordhatjuk zsebünkben, vagy arany-ezüst foglalatban ékszerként. A követ használat előtt érdemes megtisztítani, hiszen a bányától a boltig eljutva számtalan ember megérinti, akik kölcsönhatásba kerülnek vele. Hogy megtisztítsuk az esetleges káros energiáktól, helyezzük folyó víz alá, vagy 24 órán át tartsuk egy tál sóban.

Csakrák és drágakövek

A csakrák a testünket behálózó, éltető energiacsatornák fő pontjai, melyek fontos szerepet töltenek be életünkben. Testi és lelki egészségünket irányítják. Nem egyszer lelki problémáink miatt blokkokat, gátakat képzünk csakráinkon, ez pedig olykor fizikai formában is meglátszódik, ha egyes szerveink nem jutnak energiához. A blokkok oldásához, a negatív energiák eltávolításához pedig használhatunk drágaköveket, melyek a csakrákon elhelyezve segítséget nyújtanak.

 

A gyökércsakra:

Köve az achát, mely általában szürkés-kékes színű. Csillagjegy szerint e kő a bika, ikrek, rák és skorpió jegyekhez társítható. Szerepet játszik az emésztés serkentésében, a haj problémáinak kezelésében, emésztési problémák orvoslásában. A depressziót, frontérzékenységet, az izületi- és izompanaszokat is csökkenti.

 

A szexcsakra:

Kövei az anhidrit, mely a rák, skorpió és halak jegyűek szerencsés ásványa, illetve az ikrek és mérleg jegyhez tartozó apofillit. Az anhidrit segít megóvni magunkat a skizofréniás tünetektől, mérgezés és duzzanatok ellenszere. Az apofillit oldja a szorongást, az allergia és asztma kezelésében használatos.

 

A napfonatcsakra:

A napfonatcsakrához számtalan jótékony hatású kő tartozik, melyek közül a legismertebb az ametiszt. Számtalan problémára jelenthet megoldást a lila kő, többek között a gyomor- és bélrendszer problémáira, elősegíti az érzékelést, segít elkerülni az álmatlanságot, a tüdő és szív kezelésénél is használatos.

 

A szívcsakra:

Köve a különleges alexandrit, melynek természetes színe a zöld. Ehhez a kőhöz tartozik az ikrek, s a mérleg csillagjegy. Leukémia, nyirokcsomó problémák és fehérvérsejt problémák esetén is alkalmazható.

 

A torokcsakra:

Köve a tenger akvamarin. Autoimmun betegségek, depresszió és a fog problémáinak kezelésére is alkalmazható. A mandula, kötőhártya betegségei esetén is alkalmazható. A szem, illetve szív problémáit is hatékonyan orvosolja.

 

A homlokcsakra:

A homlokcsakrához tartozó kő a sárga vagy lila színű ametrin, az ikrek és mérlegek szerencsés köve. Segít az aktivitás fokozásában, serkenti az emésztést és jó hatással van a vegetatív idegrendszerre. A napfonatcsakrán is alkalmazható.

 

A koronacsakra:

A koronacsakrához a szűz jegyhez tartozó ametiszt tartozik. A csakrára helyezve segít a bőrrák, az epilepszia kezelésében, a gyomor-és bél panaszainak enyhítésében. Főként szűz jegyűek veszik hasznát, hiszen adottságukat tekintve esélyesebbek a gyomor- és bélrendszeri panaszok kialakulására.

 

A köveket használat előtt mindig érdemes megtisztítani folyó víz alatt, vagy sóban tartva.